Löydä hyvä hotelli Forssan seudulta

    Jokainen kaipaa varmasti rentouttavaa lomaa, ainakin silloin tällöin. Suomessa on hyvin paljon erilaisia mahdollisuuksia lomailla. Erityisen viehättävää on lomailla pienillä paikkakunnilla, joissa on jäljellä Suomen kaunista perinteistä maisemaa. Yksi paikkakunta, jossa ehdottomasti kannattaa Suomessa lomailla, on Forssa. Tämän Kanta-Hämeen maakunnassa sijaitsevan pienen kaupungin väkiluku on noin 17 000. Forssa kaupunkina kasvoi erityisesti 1800-luvulla tekstiiliteollisuuden kasvaessa. Vuonna 1847 tehtailija Alex Wilhelm Wahren perusti Loimijoen varrelle kehräämön, mistä alkoi Forssan kehitys teollisuustaajamaksi. Forssan sijainti on monien mielestä hyvin ihanteellinen, sillä Forssasta on Helsinkiin matkaa hieman yli 100 kilometriä ja sekä Turkuun että Tampereelle noin 80 kilometriä. Forssan nähtävyyksiin kuuluu monia historiallisia rakennuksia. Yksi niistä on rakennus, jossa sijaitsee Hotelli maakunta Forssa. Hotelli on valmistunut 1939 kaksikerroksinen funkkistalo. Hotelli maakunta Forssa sijaitsee Forssan keskustassa Viihdeuimala Vesihelmen vieressä.

Mitä erityistä on Forssan Hotelli maakunnassa?

    Yksi merkittävin Forssan hotelleista on Hotelli maakunta Forssa. Sillä on pitkä ja hyvin värikäs historia. Hotellin historia sai alkunsa, kun kauppias Akseli Koskinen osti vuonna 1931 pojalleen Kauppakadulla sijaitsevan kiinteistön ja perusti kiinteistöön hotelliravintolan. Tuohon aikaan majoituspaikoista oli Forssassa pulaa, minkä vuoksi hotellin yhtiön toimesta rakennutettiin kaksikerroksinen, 22 huoneen hotelli. Hotelli jatkoi toimintaansa läpi koko sota-ajan, jolloin Hotelli maakunta Forssa olikin Forssan ainoa hotelli ja tanssiravintola. Sota-aikana hotellissa majoittui paljon elokuva-alan henkilöitä, jotka osallistuivat elokuvien tekemiseen. Hotelli näkyykin monissa elokuvissa, kuten Rauni Mollbergin elokuvassa Puu kulkee ja Aki Kaurismäen elokuvassa Pidä huivista kiinni, Tatjana. Hotellin puurakenteinen ravintola sai tuhonsa tulipalossa vuonna 1989, jonka jälkeen tulipalosta pienin vaurioin selvinnyt kivirakennus jatkoi majoitustoimintaa. Hotellirakennus suojeltiin kaavalla vuonna 1994, ja maakunnan Museovirasto valvoo sen restaurointia.

    Hotelli oli Matti Laaksosen omistuksessa yli 40 vuotta, kunnes vuoden 2007 syksyllä Jarmo Mäkelä ja Eeva-Liisa Mäkelä ostivat hotellin. Hotelli maakunta Forssa on peruskorjattu sisätiloiltaan ja ulkoasultaan Museoviraston ohjeiden mukaisesti vuonna 2008 ja sisustettu vanhan ajan hengen tyyliseksi. Hotellin yhteydessä on juhlatila, nimeltään Juhlatila Taidehalli Maakunta, jossa voi esimerkiksi viettää merkkipäiviä tai järjestää kokouksia. On myös mahdollista varata koko hotelli omaan käyttöön isompia juhlia varten. Hotellissa on 16 huonetta, jotka ovat 1-2 hengen huoneita. Näiden lisäksi tarjolla on yksi kolmen hengen huone ja yksi neljän hengen huone. Hotelli tekee yhteistyötä viereisen Viihdeuimala Vesihelmen kanssa. Hotellilta on mahdollista ostaa ryhmäpaketti, johon kuuluu majoitus 30 hengelle, aamiainen ja lippu uimalaan. Lähellä on myös kauniita luontokohteita, joihin on mukava tehdä päiväretkiä. Hotellista on voit saada retkelle mukaasi haluamasi eväät ja retken päätteeksi on mahdollista vuokrata tilaussauna käyttöösi.

Mitä asiakkaat sanovat?

    Yleinen sanonta sanoo, että eri mielipiteitä on niin monta kuin on ihmisiäkin. Ja kun on kyse hotellien arvosteluista, joukosta löytyy eri ääripäiden mielipiteitä. Kun luet internetistä löytyviä arvosteluja koskien Hotelli maakuntaa, huomaat että ei ole poikkeusta erilaisten ääripäiden arvioiden suhteen. Eräs arvion antaja mainitsee, että Hotelli maakunta Forssa “tarjoaa elämyksen, mutta valitettavasti huonolla tavalla ajassa elähtäneen.” Arvion antaja mainitsee myös, että “kaikki toimii vähän sinne päin, jos sittenkään. Ylihintainen.” Siinä erään asiakkaan negatiivisia ajatuksia, mutta hän taitaakin olla ainut, joka on antanut negatiivisen arvioinnin hotellista. Kun tarkastellaan muita arvioita, voidaan havaita että suurin osa asiakkaiden mielipiteistä on ainoastaan todella positiivisia.

   

Hotelli maakunta Forssa
Rauhallista majoittua

Hotelli maakunta Forssa saa muilta asiakkailta paljon positiivista palautetta. “Erittäin positiivinen yllätys”, “Rauhallista majoittua”, “Erittäin ystävällinen ja mukava henkilökunta”, “Itsepalvelukeittiö plussaa”, toteaa eräs arvostava ja hotellissa viihtynyt asiakas. Toinenkin asiakas antaa myös monia myönteisiä kommentteja: “Huoneet ovat lämpimät ja siistit”, “Hotellissa voi viettää aikaa kuin kotonaan. Suosittelemme!”. Kolmas tyytyväinen asiakas mainitsee: “nautin todella paljon lämpimän idyllisestä tunnelmasta ja koiraystävänikin oli hotelliin tervetullut”, “hinta-laatusuhde on ihan lyömätön ja huoneeni siisteydestä arvosanaksi antaisin 10+. Voin vain suositella.” Näiden arvioiden antajat selvästikin arvostavat hotellin viihtyisää tunnelmaa. Kun tällaisia kommentteja lukee, voi ymmärtää miten tärkeässä asemassa on asiakkaiden viihtyvyys hotellissa. Joskus voi olla hyvin pienestä kiinni, minkä vuoksi asiakas ei viihdy hotellissa, mutta hotellin henkilökunta tekee parhaansa, jotta kaikkia asiakkaat olisivat tyytyväisiä vierailuunsa ja huoneeseensa.